Firkantet, ovalt eller hjerteformet? Sådan vælger du frisure efter din ansigtsform

Har du nogensinde prøvet at gå ud fra en frisørsalon med følelsen af, at din nye frisure bare er helt, helt forkert? Dette skyldes højst sandsynligt, at du ikke har haft din ansigtsform i tankerne, da du instruerede frisøren i det, du troede var din drømme-frisure. Det kan være lidt af en kamp at finde rundt i alle anbefalingerne, men i denne artikel søger vi at samle og skabe overblik over de mest gængse anbefalinger og hermed klæde dig bedre på til at vælge den rigtige frisure, næste gang du sætter dig i frisørstolen.

Hovedform

Hvordan afgør jeg, hvilken ansigtsform jeg har?

Første skridt er naturligvis at finde ud af, hvilken ansigtsform du har. Det kan her være en god idé at alliere dig med en kompetent frisør, der kan yde kompetent og personlig rådgivning. Der findes dog også et væld af metoder, du selv kan give dig i kast med. Den mest sikre af disse er målemetoden, hvor du ved at måle proportionerne i dit ansigt, eventuelt på et udprintet close-up billede, kan determinere, om du har en oval, rund, firkantet eller hjerteformet ansigtsform.

Anbefalinger til de forskellige ansigtsformer

Rundt ansigt

Hvis du har fyldige æblekinder, ingen skarpe kanter eller markeringer, en lille pande og hvis der ikke er stor forskel på længden og bredden af dit ansigt, så har du en rund ansigtsform. Her kan du med fordel vælge en frisure, der fremhæver panden og altså tilfører længde til dit ansigt. Du kan blandt andet opnå dette ved kort pandehår eller ved helt korte og mellemlange frisurer, der fylder i toppen. Dette vil fjerne fokus fra de bløde kanter og få dit ansigt til at syne længere.

Firkantet ansigt

Du har et firkantet ansigt, hvis din kæbe er omtrent lige så bred som din pande, og hvis vinklerne i dit ansigt generelt er meget skarpe og markerede. Hvis du har denne ansigtsform, bør du gå efter en frisure med mellemlangt eller kort hår, der bløder din meget markerede ansigtsform lidt op. Du kan med fordel lave bløde krøller eller en frisure, der er asymmetrisk i sit udtryk – som f.eks. en sideskilning. Vigtigst er det, at du holder dig fra frisurer med stærke kanter eller som virker firkantede ligesom din ansigtsform.

Ovalt ansigt

Du har en oval ansigtsform, hvis længden på dit ansigt er omtrent halvanden gang så lang som bredden, samt hvis du er bredest lige omkring kindbenene. Har du en oval ansigtsform, kan du tillade dig det meste og har derfor stort set frit valg på alle hylder, da denne ansigtsform passer godt med alt fra langt til kort hår. Du skal dog holde dig fra alt for langt pandehår og frisurer, der har alt for meget hår redt frem i ansigtet.

Hjerteformet ansigt

Hvis dit ansigt er bredt over kinderne og panden, imens din kæbelinje er smal, og hvis din hage er smal og går ned i en spids, har du en hjerteformet ansigtsform. Netop fordi din hage er så smal, bør du gå efter en frisure, der skaber volumen omkring din hage. Et godt valg hertil ville derfor være bløde krøller eller mellemlange frisurer, der ender lige omkring hagen. Med et hjerteformet ansigt bør du undgå frisurer, der tilfører højde og bredde, da dette vil få dit ansigt til at synes endnu bredere i toppen.

Det er naturligvis altid en god idé at søge råd hos en frisør, der kan vejlede om, hvilken frisure der ville klæde lige netop dig og din ansigtsform. Her kan du også altid få et væld af gode råd til styling af nye frisurer. De fleste frisører, uanset om det er en frisør i Rødovre, Roskilde eller Værløse, vil kunne give dig vejledning og rådgivning, hvis du skulle få brug for det.

 

Stender ApS

Jernbanegade 10

4200 Slagelse

58 53 08 18

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *