Terapi kan løse børn og unges udfordringer

Alt for mange børn og unge er ikke så glade, som de burde. Tristhed, lavt selvværd og følelsen af meningsløshed rammer mange børn og unge, så de konstant går rundt med ondt i maven og har en indre uro. Dette kan udvikle sig til angst og depressioner, og det er derfor vigtigt, at du som forælder tager hånd om sagen, hvis du mistænker, at dit barn har udfordringer i hverdagen. Typiske kendetegn på udfordringer i hverdagen ses, hvis dit barn ændrer adfærd – enten pludseligt eller over længere tid. Årsagerne til disse udfordringer er mangeartede og spænder fra skilsmisseproblematikker til mobning og ADHD. Uanset årsagen til dit barns udfordringer bør både du og dit barn vide, at målrettet terapi til børn og unge har en stor positiv effekt på situationen.

 

Find en børnevenlig psykolog

Som forælder skal du sørge for at tage kontakt til en psykolog hurtigst muligt, hvis du mistænker ændret adfærd hos dit barn. Her er det en fordel at udvælge en børnevenlig psykolog fra Viborg, som har god erfaring med terapi til børn og unge. Det kan være svært at få overbevist sit barn om, at det er gavnligt at tage til terapi, og det er derfor vigtigt, at I kommer i kontakt med en psykolog, som har fokus på at skabe tryghed. Med tiden vil der opbygges et tillidsforhold mellem dit barn og psykologen, så psykologen får bedre og bedre mulighed for at forstå dit barns problematikker. Alt efter situationen kan du som forælder også være med til terapien, hvilket kan være en stor hjælp i starten indtil, at dit barn er tryg ved at være der alene. Samtidigt er det dog også vigtigt, at dit barn får mulighed for at tale med psykologen alene, hvor der er muligt for at sige alt.

 

Sådan fungerer terapi til børn og unge

Samtaleterapi og hypnosebehandling bruges ofte i en kombination til at bearbejde de udfordringer, som dit barn døjer med. Begge metoder er effektive og pålidelige, så der kan opnås personlige resultater under forløbet, så dit barn hurtigt kan få det bedre. Alt efter situationen er det meget forskelligt, hvor langt forløbet er. For det første er det godt at komme i gang med forløbet hurtigst muligt. For det andet så anbefales det, at dit barn indgår i et relativt intensivt forløb i starten, så barnet får en tillidsvækkende behandling. Herefter kan de yderligere besøg spredes lidt ud, hvorefter der kan bookes ekstra besøg i perioder, hvor det findes nødvendigt. Det er således fleksibelt at være tilknyttet, så dit barn altid kan få den hjælp, som der er brug for.

 

 

Munk Schandorff

Toldboden 1, 3. sal B

8800 Viborg

27828414

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *