3 tips til at finde indre ro

I en verden, hvor det mere end nogensinde er forventet af os, at vi skal præstere, kan det godt være svært at slappe helt af. Vi arbejder hårdt for at balancere familieliv, venner, fritid og arbejde, hvilket godt kan tage pusten fra os. Det er dog vigtigt, at man finder tid til at slappe af, så man ikke går ned med angst, stress eller depression. Her er 3 tips til, hvordan du i hverdagen kan finde indre ro.

1. Sluk mobilen

Den er ofte det første, man tjekker om morgenen, og det sidste man tjekker, inden man lægger sig til at sove. Vi hiver mobilen frem mange gange i løbet af dagen, for her har vi konstant kontakt med omverdenen og bliver opdateret på nyheder og events. ”FOMO” står for Fear of Missing Out, og dette kan forårsage, at man hele tiden føler, at man skal være tilgængelig og opmærksom på, hvad der sker alle mulige andre steder. Sæt mobilen på lydløs eller sluk den, når du er sammen med venner eller familie. Andet kan vente, når du skal være nærværende med dem, du holder af.

2. Lær mindfulness

Med mindfulness lærer du at være tilstede i nuet. Øvelserne er simple, men du kan også sagtens finde et kursus i mindfulness i Odense, hvis du gerne vil coaches af en professionel. Du lærer at stoppe tankemyldret gennem yoga- og åndedrætsteknikker. Fokusér på dine tanker – også de negative – og acceptér, at de er der. En dygtig mindfulness instruktør kan lære dig at slå autopiloten fra, så du igen kan være nærværende og tænke klart. Det er desuden nemme øvelser at lave, uanset hvor du befinder dig. Tag 10 minutter på arbejdspladsen, hvor du sætter dig ned og finder den ro, du har brug for.

3. Gå en tur

Naturen er en fantastisk måde at klare sit hoved på. Den friske luft vil sørge for at afstresse dig, så du kan trække vejret helt ned i maven. I naturen finder du igen dit fodfæste, og luften, lydene og dyrene vil berolige dit sind. Samtidig giver en rask gåtur lidt motion, hvilket kun vil gavne blodomløbet i din krop, så du kan forny din energi. Er der samtidig sol, vil du suge D-vitamin til dig. D-vitamin er godt for dit helbred, da det styrker immunforsvaret og knoglerne. Udover dette vil vitaminet også forbedre dit humør. Ud i naturen med dig!

Aboutnow

Munkedammen 26

4320 Lejre

61282804

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *