Udviklingsterapi – til når livet er svært

Udviklingsterapi

Nogle gange er livet svært. Livet kan byde på mange kriser som fx sygdom, dødsfald eller skilsmisse, og det kan være svært at tumle med alene. For nogle mennesker kan der være noget, der vælter læsset og baner vejen for angst eller depression. Alle mennesker kommer ud for svære perioder i deres liv, og det er ikke altid noget, der kan tackles på egen hånd. Hvis man har brug for personlig udvikling i svære perioder af sit liv, eller simpelthen synes, at ens liv er gået i stå eller bevæger sig i den forkerte retning, kan terapi være en mulighed.

Tal om de svære følelser

Terapeuten kan fungere som den tætte fortrolige, som du kan gå til med svære følelser og situationer. Samtaleterapi hjælper med at lukke op for de svære følelser og blive opmærksom på dem. De kan ofte manifestere sig i form af fysiske fornemmelser, som man sammen med terapeuten kan undersøge nærmere. Ofte vil kroppen reagere fysisk, når det handler om at åbne op for svære og smertefulde emner over for et andet menneske. Når man går ind i en undersøgelse af, hvordan krop og psyke egentlig har det, kan det bevidstgøre svære tanker og følelser og gøre det muligt at vælge andre veje i livet og andre handlemønstre.

Arbejde med relationer

I terapien vil man som regel arbejde med de relationer, patienten befinder sig i eller tidligere har befundet sig i. Kontakten til andre mennesker er vigtig for vores udvikling og vores nærmeste relationer er noget af det vigtigste for os, hvad enten vi vil det eller ej. Derfor kan terapien være en god mulighed for at få hjælp til at forstå vores relationer til familien og nuværende eller tidligere partnere. Disse relationer er nemlig afgørende for vores identitet og selvforståelse, og dermed for vores følelsesmæssige udvikling.

Når livet er svært

Det kan være svært at finde mening med tilværelsen, når man kommer ud for en alvorlig krise. Her kan terapi hjælpe til at finde ny forståelse og se nye sammenhænge. På den måde kan man få hjælp til at håndtere sine udfordringer og finde mening med livet igen. En af de værste kriser, som rammer mange, er krise i parforholdet. Mange mennesker bliver skilt i dag, men det er muligt at sætte ind med en forebyggende indsats, som i flere tilfælde har vist sig at kunne redde forholdet. Flere og flere søger parterapi i Holte, Gentofte og Hellerup, og også i Nordsjælland er parterapi populært, fordi forholdet til vores partner er noget af det vigtigste i vores liv.

 

Attemosegaard Terapi / Marie Ussing

Attemosevej 93

2840 Holte

40 82 15 02

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *