Få hjælp til at genoprette balancen i dit parforhold/ægteskab

terapibehandling

Skilsmisser er en udbredt ting i Danmark. Faktisk viser statistikken, at ca. 50 % af alle ægteskaber brydes op, hvis ingen af parterne aktivt gør noget for at stoppe det. En omskiftelig hverdag gør, at det er blevet sværere at have et stabilt familieliv uden vanskeligheder. Der er mange muligheder, når det kommer til at redde et ægteskab, men terapi har i mange år været et godt udgangspunkt. Hvis jeres forhold er ved at krakelere kan i med fordel kontakte en erfaren psykoterapeut på Vesterbro, som, hvis ikke andet vil give jer muligheden for at se jeres problemer fra en ny vinkel.

Hvorfor skilles folk?

Der kan være mange grunde til at folk vælger at blive skilt. Trods kompleksiteten af de unikke problemer i et forhold påpeger eksperter på nogle typiske og grundlæggende problemer i et forhold, der kan føre til en skilsmisse. Først og fremmest drejer det sig om dårligt kommunikation. Dårlig, eller ingen kommunikation kan føre til at dialog, aktiv lytning og interesse for at høre hvad den anden har at sige vendes til hvem, der får sin ret og ikke mindst hvem, der vinder diskussionen. Hvis dette sker, så kan det være svært at tale om de reelle problemer og det kan kun blive mere destruktivt.

Hvorfor og hvordan virker det?

Typisk vil en parterapeut starte med at identificere problemerne, som er gældende i jeres tilfælde. Med den rigtige spørgeteknik kan hun, eller han, komme ind til kernen af hvad der er i vejen med jeres forhold og herfra kan disse problemer løses, hvis begge parter er modtagelige over for hjælpen. Derfor er det helt grundlæggende at begge parter går åbent ind i sessionen, ellers kan det virke endnu mere destruktivt. En parterapeut kan kun hjælpe, hvis man er klar til at modtage hjælpen. Med de rigtige spørgeteknikker kan de få begge parter til at få øjnene op, så de bliver bevidste om, hvad der egentlig foregår bag alle konflikter, skænderier og problemer.

Pris og sessioner

Mange par vælger ikke at kontakte en parterapeut, fordi at de tror, at det er for dyrt. Realiteten er en anden. Terapi kan sagtens fås til rimelige penge, og desuden er det forskelligt, hvor mange sessioner et par skal bruge for at redde et ægteskab. Prisen for parterapi afhænger af, hvor mange sessioner, der er tale om. Man betaler kun for de enkelte sessioner og derfor kan det være en god idé at give de en chance, hvis man er i tvivl. At bruge penge på to sessioner kan altså give et par muligheden for at se, om det har nogen effekt. Bor du på Frederiksberg kan du med fordel kontakte din lokale psykoterapeut og få et tilbud fra ham, eller hende.

 

 

Anne Karina Busch

Vesterbrogade 18, 4. th.

1620 København V

51 51 55 11

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *