Category Archives: Osteopati

Sådan kommer du sportsskader til livs

Osteopati

Sportsskader kan for det første være fysisk smertefulde, men sportsskader kan for det andet medføre nedsat livskvalitet og dermed påvirke den mentale sundhed ved, at det ikke længere er muligt at udføre sporten samt andre former for fysisk aktivitet. Der ses desværre tilfælde, hvor det ikke er muligt at blive fuldstændig skadefri igen, men i mange tilfælde er det heldigvis muligt at behandle mindre sportsskader og genoptræne på ny. Dette kræver god og effektiv behandling samt en nøje tilrettelagt genoptræningsforløb for at forebygge mod nye skader samt undgå, at skaden blusser op på ny. Af behandling til dette er Århus osteopati gennem de seneste år blevet hyppigt anvendt til at behandle og forebygge sportsskader gennem behandlingsstedets store erfaring med at komme sportsskader til livs. 

Find årsagen til din sportsskade

Du kan sandsynligvis selv konstatere, at du har ondt i knæet, men din osteopat vil gennem undersøgelser af din krop være i stand til at finde årsagen til dine knæsmerter. Sportsskader viser en overbelastning af kroppen, hvilket let sker, hvis din krop ikke er i balance. En ubalanceret krop vil kompensere for de områder, som ikke er i balance, hvilket eksempelvis kan medføre smerte i knæet gennem længere tids belastning, og derfor vil din osteopat finde den overordnede årsag til din sportsskade før, at behandlingen begyndes.

Få behandlet din sportsskade samt årsagen til sportsskaden

Efter grundig undersøgelse af din krop vil osteopaten planlægge et behandlingsforløb for dig, hvor både din sportsskade og årsagen til sportsskaden vil blive behandlet. Selve behandlingen varierer derfor efter din krop, hvor dit bindevæv, muskler og led vil blive mobiliseret med henblik på at aktivere blodcirkulationen, som har helende effekt på skaden. Den øgede blodgennemstrømning vil få igangsat organerne, nerverne og knoglerne til hurtigere at komme sig samtidigt med, at der skabes en bedre balance i hele kroppen. Den forbedrede blodgennemstrømning og balance hjælper din akutte sportsskade imens, at risikoen for nye skader mindskes gennem den beskyttende effekt fra behandlingen.

Oplev forbedring i din sportspræstation

Osteopati kan afhjælpe mange sportsrelaterede skader, men osteopati er også i stand til at forbedre din sportspræstation. Osteopati gavner kroppen generelt, så du eksempelvis kan opnå forbedringer i dit golfsving ved at få rettet op på manglende bevægelsesfrihed i nakken og ryggen eller de områder, som er afgørende i din sportsgren. Der behøver derfor ikke at være tale om en direkte sportsskade før, at du kan få glæde af osteopatiens afbalancerende fordele. Du kan opleve forbedringer i din sportslige præstation, hvis du kontakter den skadeforebyggende ostepat fra Århus, som kan undersøge din krop med henblik på at forebygge mod kommende sportsskader samt få din krop i bedre balance, så du kan udøve din sport uden skavanker.

Praksis for Osteopati

Morten Børups Gade 10B

Speciallægernes Hus

8000 Aarhus C