Category Archives: fysioterapeut

Hvad er akupunktur?

Hvad er akupunktur og hvorfor er det blevet sådan en populær behandlingsform i dag? Akupunktur er faktisk ikke ny, men en ældgammel behandlingsform, der har eksisteret i Asien, især i Kina, i flere tusind år som en del af det, der kaldes traditionel kinesisk medicin. Det har sit helt eget diagnose- og behandlingssystem, men er i dag populært især som tillægsbehandling til blandt andet fysioterapi og kiropraktik.

Kinesisk medicin
De fleste ved, at akupunktur er noget med nåle. Hvad mange ikke ved, er hvorfor man bruger nåle som en del af behandlingen. Filosofien bag er, at man skal behandle ikke blot symptomerne, men hele mennesket. I traditionel kinesisk medicin opererer man med begreberne Ying og Yang, de to bærende principper, og begrebet Qi, livenergi, der skal kunne bevæge sig frit rundt i kroppen gennem energibaner, de såkaldte meridianer. Hvis man har blokerede meridianer eller ubalancer i kroppen, kan dette medføre sygdom og smerter.

Behandling med nåle
Når en akupunktør foretager en behandling, er det ved at indføre ganske tynde nåle på forskellige punkter i kroppen. Nålene er sterile og bliver kun brugt én gang, og de stikkes forsigtigt ind i udvalgte punkter på kroppen. Disse punkter er forbundet med kroppens energibaner og har derved indflydelse på langt mere i kroppen end blot det punkt, hvor de sidder. Når man indfører nålene korrekt og gerne drejer en anelse på dem, vil det stimulere kroppens energi, og balancen vil blive genoprettet.

Eftervirkninger af akupunktur
Akupunktur er ikke spor farligt, og det gør ikke engang ondt at få stukket nåle ind i kroppen, fordi de netop er så utroligt tynde. Men der kan ofte være eftervirkninger, ligesom man kan være øm i kroppen efter en god gang massage. Akupunktur starter reelt en udrensningsproces i kroppen, og derfor er reaktioner naturlige. Nogle mennesker føler sig meget trætte eller ganske kortvarigt utilpasse med svimmelhed eller kvalme. Man kan også få lidt humørsvingninger eller forstyrret menstruationscyklus. Andre mærker slet ingenting, ud over at de har fået det bedre. Det er forskelligt fra person til person, ligesom det afhænger af, hvilken type lidelse du skal have behandlet.

Her kan akupunktur hjælpe
Det er almindeligt at bruge akupunktur imod menstruationssmerter, ledsmerter og som mild smertelindring ved fødsler. WHO har desuden udarbejdet en liste over lidelser, som man mener, kan afhjælpes eller lindres ved brug af akupunktur, heriblandt fibromyalgi, galdestensanfald, gigt, hovedpine/migræne anfald, hudproblemer og bihulebetændelse.

Søger du akupunktur i Århus eller omegn? Så kan du for eksempel kombinere det med et besøg hos en kiropraktor i Højberg og få en behandling, der favner bredt.

Just Health
Oddervej 89
8270 Højbjerg, Aarhus
86 24 90 90

Sådan finder du det rette træningscenter for dig

Træningscenter

Ønsker du at tabe dig, komme i bedre form eller blot få en generelt sundere livsstil? Men har du svært ved at navigere i det store udbud af træningscentre, der alle lover de bedste faciliteter, sjove og effektive hold og synlige resultater? Så er du ikke den eneste. Der findes rigtig mange træningscentre i hele landet, og antallet er stødt stigende. Continue reading

Sådan kommer du sportsskader til livs

Osteopati

Sportsskader kan for det første være fysisk smertefulde, men sportsskader kan for det andet medføre nedsat livskvalitet og dermed påvirke den mentale sundhed ved, at det ikke længere er muligt at udføre sporten samt andre former for fysisk aktivitet. Der ses desværre tilfælde, hvor det ikke er muligt at blive fuldstændig skadefri igen, men i mange tilfælde er det heldigvis muligt at behandle mindre sportsskader og genoptræne på ny. Dette kræver god og effektiv behandling samt en nøje tilrettelagt genoptræningsforløb for at forebygge mod nye skader samt undgå, at skaden blusser op på ny. Af behandling til dette er Århus osteopati gennem de seneste år blevet hyppigt anvendt til at behandle og forebygge sportsskader gennem behandlingsstedets store erfaring med at komme sportsskader til livs. 

Find årsagen til din sportsskade

Du kan sandsynligvis selv konstatere, at du har ondt i knæet, men din osteopat vil gennem undersøgelser af din krop være i stand til at finde årsagen til dine knæsmerter. Sportsskader viser en overbelastning af kroppen, hvilket let sker, hvis din krop ikke er i balance. En ubalanceret krop vil kompensere for de områder, som ikke er i balance, hvilket eksempelvis kan medføre smerte i knæet gennem længere tids belastning, og derfor vil din osteopat finde den overordnede årsag til din sportsskade før, at behandlingen begyndes.

Få behandlet din sportsskade samt årsagen til sportsskaden

Efter grundig undersøgelse af din krop vil osteopaten planlægge et behandlingsforløb for dig, hvor både din sportsskade og årsagen til sportsskaden vil blive behandlet. Selve behandlingen varierer derfor efter din krop, hvor dit bindevæv, muskler og led vil blive mobiliseret med henblik på at aktivere blodcirkulationen, som har helende effekt på skaden. Den øgede blodgennemstrømning vil få igangsat organerne, nerverne og knoglerne til hurtigere at komme sig samtidigt med, at der skabes en bedre balance i hele kroppen. Den forbedrede blodgennemstrømning og balance hjælper din akutte sportsskade imens, at risikoen for nye skader mindskes gennem den beskyttende effekt fra behandlingen.

Oplev forbedring i din sportspræstation

Osteopati kan afhjælpe mange sportsrelaterede skader, men osteopati er også i stand til at forbedre din sportspræstation. Osteopati gavner kroppen generelt, så du eksempelvis kan opnå forbedringer i dit golfsving ved at få rettet op på manglende bevægelsesfrihed i nakken og ryggen eller de områder, som er afgørende i din sportsgren. Der behøver derfor ikke at være tale om en direkte sportsskade før, at du kan få glæde af osteopatiens afbalancerende fordele. Du kan opleve forbedringer i din sportslige præstation, hvis du kontakter den skadeforebyggende ostepat fra Århus, som kan undersøge din krop med henblik på at forebygge mod kommende sportsskader samt få din krop i bedre balance, så du kan udøve din sport uden skavanker.

Praksis for Osteopati

Morten Børups Gade 10B

Speciallægernes Hus

8000 Aarhus C

Har du skader – prøv idrætsfysioterapi

idrætsfysioterapi

Hvis smerte er problemet, så er fysioterapi løsningen. Fysioterapi har vist sig at være en meget effektiv behandling for smerte i forbindelse med skader – både små og store. Derfor sender lægen ofte patienter med sportsskader eller smerte i led og muskler videre til fysioterapeuter. Har du ondt, kan du tage til lægen og bede om at blive henvist til en fysioterapeut. På denne måde vil du sandsynligvis kunne spare lidt penge. En læge i København vil nogle gange have specifikke fysioterapeuter, de anbefaler. Her vil der ofte også være tale om en dygtig og anerkendt fysioterapi klinik i København. Hos terapeuten vil du blive tilbudt en række forskellige behandlinger, som er baseret på din skade og sværhedsgraden af den.

Massage, stræk og kompression
Denne behandling er nok, hvad de fleste forventer, når de tager til en fysioterapeut. Her vil terapeuten forsøge at varme området, musklerne og leddene op, således at patienten får større mobilitet og mindre smerte ved skaden. Herefter vil skaden hele hurtigere. I et fysioterapeutisk forløb vil du ikke bare få udbedret problemet, du vil også løbende få evalueret bevægeligheden og brugbarheden af den pågældende skade. Er man elitesportsudøver, er fysioterapi essentielt, hvis man vil ovenpå igen efter en seriøs skade.

Træning
Fitness og vægtløftning er ikke længere bare for folk, der ønsker at se godt ud. Træning er vigtigt for at holde kroppen sund og hjernen skarp. Der ligger en del klinikker for fysioterapi i Nordvest, som udover bare at tilbyde private sessioner også tilbyder holdtræning for forskellige grupper. Her er tale om mor-barntræning, ældretræning og træning for folk med forskellige lidelser såsom neurologiske lidelser eller parkinson.

Vejledning
Noget af behandlingen hos en fysioterapeut er hjælp til, at du selv kan hjælpe dig selv. Her er tale om metoder til at undgå skader i det daglige eller metoder til at træne derhjemme. Her er der rigtig meget information at hente, fordi vi i vores dagligdag ofte sidder dårligt, bruger kroppen forkerte eller træner forkert.

For individer med en tendens til stivhed i muskler og led samt gigt eller lignende, er fysioterapi eller regelmæssig udførelse af fysioterapeutiske øvelser et must. Disse øvelser forebygger en lang række lidelser, og gør dig gladere og smertefri. Det tager lang tid at opbygge en sund krop, og desværre er der ikke nogen 30 minutters løsning, som man kan betale sig fra, når man først har fået svære problemer af at sidde eller bruge kroppen forkert.

Fysioterapi Nordvest
Dortheavej 59, 1. sal
2400 København NV
3810 0232

Bedre bevægelse i led og muskler

Det er helt normalt at komme til skade. Fra tid til anden får man strukket noget eller slået en muskel. Man kan gøre meget for at prøve at forhindre dette, men det kommer nok til at ske alligevel. Selvom man har købt de rigtige løbesko og hyret en personlig træner, så kommer der til at være noget smerte involveret uanset hvad. I sidste ende er man blot et menneske, og mennesker laver fejl. Præcis det er grunden til, at atleter, fritidscyklister og andre motionister bør komme til fysioterapi.

Det er den rigtige måde at behandle skader på, som lægen ikke kan behandle med medicin eller operationer. Så hvis du nogensinde har haft ondt i ryggen og har fået at vide af lægen, at det nok snart går over, så er du også blandt dem, som kunne få noget ud af fysioterapi. Hvis du har smerter i kroppen kan du nemt finde en terapeut nær dig. Der er adskillige anerkendte Fysioterapeuter i Slangerup, Frederikssund og i mange andre byer i Nordsjælland, som har den nødvendige erfaring og de rette kompetencer til at kunne mindske dine smerter fra skaden. Hos fysioterapeuten er der mangle forskellige typer behandlinger, som alle leder til det samme mål: bedre krop uden smerter!

Fysioterapeut

 

Massage

En fysioterapeut vil kunne tilbyde dig forskellige former for massage, hvis det vil hjælpe på dit problem.

Afspænding

Her er tale om afspændingsøvelser og udstrækning, som fysioterapeuten kan instruere i. Herefter vil du sandsynligvis skulle udføre nogle af disse derhjemme, efter en plan terapeuten har lagt. Denne kan også hjælpe med at manipulere muskler og led som giver smerter.

Akupunktur

Hvis dit problem vil blive bedre med akupunktur, kan nogle fysioterapeuter også tilbyde dig dette. Akupunktur fungerer ved, at der bliver placeret nåle visse steder på kroppen, som herefter lindrer smerten.

Træning

Hos en fysioterapi vil træning være en vigtig del af behandlingen. Her er både tale om individuelle sessioner, hvor terapeuten instruerer dig i, hvordan du skal udføre visse øvelser og holdtræning. Ved individuel behandling lægges som regel en plan, som du skal følge derhjemme. Mange steder tilbydes også holdtræning, hvor der eksempelvis bliver udført pilates eller lignende. Her er det en fordel at have modtaget individuel undervisning, da du nu vil vide, hvordan du bør bevæge din krop, og hvilke begrænsninger, du eventuelt har.

Hvilken behandling der er den rette for dig, besluttes bedst af en fysioterapeut. Fysioterapi i Frederikssund kan hjælpe dig med finde ud af, hvilken behandling der vil give dig de bedste resultater.

Milton Fysioterapi ApS
Hovedvejen 26
3330 Gørløse
Tlf: 78 77 17 08

3 fordele ved holdtræning i Ballerup

Du har besluttet dig for at starte på et helt nyt træningsprogram, og det skal du have ros for! Hvad er din plan, og skal træningsprogrammet udføres alene eller vil du deltage på hold? Denne beslutning vil i høj grad afhænge af dine personlige mål, din måde at træne på og dine præferencer. Holdtræning har dog mange fordele sammenlignet med traditionel træning, som er værd at se nærmere på.

Instruktion

Når du for første gang skal starte på et træningsprogram, har du måske en idé om, hvad der skal gøres for at gennemføre det. Du kaster dig selv ud i programmet, som du måske fandt i det seneste fitnessmagasin, eller mens du var online uden garanti for, at det træningsprogram, som du sidder med, er den bedste løsning for dig. Selvom der er mange detaljerede instruktioner ved hver øvelse, så du kan sikre, at du udfører hver øvelse korrekt, kan holdtræning hos en fysioterapeut i Ballerup eller omegn være en god måde at starte på. Med holdtræning er det normalt en uddannet træner, fitnessinstruktør eller fysioterapeut, som kender den korrekte form af enhver øvelse og dermed kan undervise alle før den enkelte øvelse udføres. Ved at deltage til holdtræning som en del af dit træningsprogram kan du undgå unødige skader og samtidig få tips til, hvordan du kan tilpasse den enkelte øvelse i forhold til dit niveau.

holdtræning

Variation

Et hold består typisk af folk i alle former og størrelser. De kan variere i størrelse fra en gruppe på to eller tre til større grupper ledet af en instruktør eller personlig træner. I takt med at man finder ud af mere og mere med hensyn til kost og træning, kommer der også hele tiden nye typer af hold. Du kan med fordel finde et bootcamp, holdtræning i dans, yoga eller lignende i dit område – ligesom at der også findes holdtræning kun for ældre, børn og atletisk ydeevne. Mange fitnesscentre og fysioterapeuter tilbyder holdtræning i forskellige sportsgrene og i forskellige lokationer. Du kan eksempelvis gå til holdsvømning hos en fysioterapeut i Ballerup eller deltage i udendørstræning, hvis dette er at foretrække.

Sjovt og hårdt

Det skal selvfølgelig være tilpas hårdt for, at dit træningsprogram giver pote og hvis du virkelig ønsker at se alvorlige resultater. Men dette er ikke ensbetydende med, at du ikke må have det sjovt med det du laver. Med holdtræning kan du altid hive dine venner med dig. Mange langsigtede venskaber er blevet til som følge af holdtræning, fordi man er velvidende om, at der er andre, der måske er på samme niveau og som derfor vil støtte dig og hinanden undervejs holdtræningen. Med en træningsmakker vil du også blive hjulpet på vej med at holde dig selv i gang og dermed nå dit personlige mål. – Hvad kunne ellers være sjovere end at holde sig aktiv i godt selskab?

Fysioterapi i Ballerup
Centrumgaden 1, 2. sal
2750 Ballerup
Tlf. 44 65 36 18

4 gode grunde til fysiurgisk massage

Uanset om der er tale om motion eller afslapning er fysiurgisk massage en fantastisk måde at holde sig sund på. Med en fysioterapeut på Frederiksberg, i Hillerød eller andre bydele tilbydes der unikke og traditionelle massager med mulighed for at slappe af, løsne dine muskler og få en pause på tilværelsen. En god fysiurgisk massage er derfor manges måde at indhente en travl og stressende arbejdsuge på.

fys 2

Der er flere grunde til at få en regelmæssig massage end bare afslapning. For sportsfolk, atleter og dem, som regelmæssigt træner, er fysiurgisk massage en vigtig ingrediens i forebyggelsen af smerter og skader. For dem som allerede har muskelskader, kan massage være den ideelle måde at behandle beskadigede ledbånd, løbeskader eller lignende sportsskader på.

1. Du vil blive mere afslappet

Uanset hvilken type massage du foretrækker, kan det føles revitaliserende og afslappende. Eksempelvis kan en sportsmassage på Frederiksberg få dig til at føle dig afslappet og motiveret til at fortsætte endnu en arbejdsuge med fornyet energi. Hvis du som mange andre har sene arbejdstider, kan en fysiurgisk massage være den perfekte måde at tage en pause fra en stressende tilværelse på.

2. Du vil nedsætte risikoen for skader

Som regelmæssig eller professionel sportsudøver ved du sikkert, hvor vigtigt regelmæssig udspænding og muskelstimulation kan være for at forebygge skader. Hårdt og intensiv sport kan virke belastende på dine muskler, og potentielt stramme dine store muskelgrupper. Gennem fysiurgisk massage hos en fysioterapeut i København kan du få løsnet op på dine store muskelgrupper, hvilket giver dig større bevægelsesfrihed og fysisk formåen.

3. Du vil forebygge ryg- og nakkesmerter

Ryg- og nakkesmerter er et problem, som plager millioner af mennesker verdenen over. Ryggen er et komplekst og kraftfuldt område, som udsættes for stress af for hård fysisk aktivitet. Vores rygmuskler er noget af det stærkeste i vores kroppe, men når de regelmæssigt udsættes for alt for meget arbejde, kan det hurtigt udvikle sig til fysiologiske problemer. En fysiurgisk massage er for mange en fantastisk måde at forebygge og behandle rygsmerter, nakkesmerter og andre store muskelsmerter på.

4. Du vil undgå skader og problemer i dine ledbånd

Der kan være høj risiko for permanente skader gennem vægttræning og hård træning. I dette tilfælde kan knæ være i særligt risiko for permanente skader og undertiden kræve fuldstændig udskiftning i form af operation.

Move2Peak
Bernhard Bangs Alle 23,
2000 Frederiksberg
Tlf. 32 10 82 82