Category Archives: Udvikling

Fordelen ved at blive coachet af en uddannet psykoterapeut

Coaching

”Coach” og ”coaching” er to ord, du sikkert støder på med jævne mellemrum. Det er måske ikke så underligt, for coach er ikke en beskyttet titel. Derfor bliver du måske også en smule skeptisk, når du støder på en såkaldt coach, som lover guld og grønne skove. Men det er ikke ensbetydende med, at et coachingforløb ikke kan gøre gavn. Eksempelvis er der masser af fordele ved at blive coachet af en praktiserende psykoterapeut. Vi giver dig et par af dem her.

Du lærer at afdække og nedbryde forhindringer

Hvis du vil nå dine mål, må du lære at forcere forhindringer. Men det kan være svært, hvis du ikke har fået afdækket, hvad det er, der forhindrer dig i at udfolde dit potentiale.

Et coachingforløb hos en uddannet psykoterapeut kan hjælpe dig med at afdække, hvad det er, der holder dig tilbage. Men det er vigtigt, at du finder en psykoterapeut med stor erfaring. Effektiv psykoterapi er nemlig ikke baseret på psykoterapeutens uddannelse alene – det handler lige så meget om hans eller hendes erfaring og evne til at forstå det enkelte individ.

Der er heldigvis flere erfarne psykoterapeuter, som tilbyder kvalificeret coaching i Købehavn og omegn, der kan hjælpe dig med at forstå, håndtere og overvinde negative tankemønstre. I den slags coachingforløb vil du ofte modtage kvalificerede og velovervejede løsningforslag, og derfor kan det i høj grad også betale sig at kigge efter en psykoterapeut, hvis du søger en coach.

Du får værktøjer til at håndtere flere situationer

Når du tænker mål, drejer dine tanker måske automatisk hen imod karriere og job. Men mål er ikke nødvendigvis lig med resultater i erhvervslivet.

For nogle kan det eksempelvis være et mål i sig selv at være glad og tilfreds med deres generelle tilværelse. For andre kan det være et mål at lære at håndtere depression, angst eller stress.

En professionel psykoterapeut kan give dig redskaber, som kan hjælpe dig med at håndtere forhindringer i alle livets aspekter. Du lærer altså ikke kun at nå dine mål indenfor dit arbejdsliv. Du får en omfattende værktøjskasse til at håndtere udfordringer generelt. Lige meget om de bunder i problemer i dit parforhold, i en traumatisk oplevelse eller noget helt tredje.

Undgå at fare vild i ”coach-junglen”. Find en professionel, der arbejder med både coaching og psykoterapi i Købehavn, hvis du vil have det fulde udbytte ud af et coachingforløb.

 

Københavns Psykoterapi v/psykoterapeut Hanne Christensen

Kongens Nytorv 28, 4.

1050 København K

23 98 58 26