Category Archives: Coaching

Sådan får du flad mave på rekordtid

Det er altså sjovere at gå langs stranden i badetøj, hvis der ikke buler alt for meget ud foran – sådan har de fleste det i hvertfald. Heldigvis er maven et af de steder, hvor du allerhurtigst kan tabe dig, siger flere eksperter! Nedenunder kan du få gode råd til, hvordan du kan få en flad mave! Og dertil vil du kunne sige til dine venner: sådan får du en flad mave 

 

Slankere på en uge

Fedt ender på maven af to grunde: man stresser for meget og spiser for meget. Brød og sukker ryger direkte på maven, men den gode nyhed er, at hvis du ændrer din kost, vil du allerede se resultater efter blot en uge! Masser af grønt og masser af protein vil samtidig gøre processen hurtigere! Især grønne grøntsager er gode, fordi de bliver fordøjet hurtigt og derfor ikke fylder i og på maven. 

 

Spis morgenmad som en hulemand

Den perfekte morgenmad er et stykke kylling, en håndfuld nødder og nogle bær. Det lyder overdrevet, men efter et par gange synes man ikke det er så underligt længere – det mætter længe og giver kroppen alt, hvad den har brug for. 

 

Bliv klar til sommeren nu

Et godt og effektivt slanketip er at tage fem dage, hvor du kun spiser ting, der ligger let i maven. Det vil sige æg, fisk, lidt kylling og massere af grøntsager. Hold dig for frugt i de fem dage, da de kan puste maven op. Efter de dage kan højt sandsynligt se markante resultater! 

 

Spis regelmæssigt

Jo mere regelmæssigt, jo bedre. Hvis du vænner kroppen til, at den får mad regelmæssigt falder blodsukkeret ikke og dertil vil vi heller ikke komme til at spise os overmætte og få et ædeflip sidst på dagen. 

 

Stress af og få en pænere mave

Langvarrig stress kan hurtigt ses på maven. Altså den slags stress, hvor du konsekvent går i seng kl 1, aldrig sover otte timer og holder dig kørende på kaffe, kaffe og lidt mere kaffe. 

Ligesom kroppen ikke bryder sig om uregelmæssige måltider, er dens forsvar mod stress også at øge produktion af kortisol. Så hvis du er slank på hele kroppen, men har for meget fedt på maven, skal du starte med at kigge på din livsstil og dine søvnvaner – og måske slappe lidt mere af generelt.  

Vægttabsninja

Annebergvej 41

9000 Aalborg

31 21 07 42

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvad er akupunktur?

Hvad er akupunktur og hvorfor er det blevet sådan en populær behandlingsform i dag? Akupunktur er faktisk ikke ny, men en ældgammel behandlingsform, der har eksisteret i Asien, især i Kina, i flere tusind år som en del af det, der kaldes traditionel kinesisk medicin. Det har sit helt eget diagnose- og behandlingssystem, men er i dag populært især som tillægsbehandling til blandt andet fysioterapi og kiropraktik.

Kinesisk medicin
De fleste ved, at akupunktur er noget med nåle. Hvad mange ikke ved, er hvorfor man bruger nåle som en del af behandlingen. Filosofien bag er, at man skal behandle ikke blot symptomerne, men hele mennesket. I traditionel kinesisk medicin opererer man med begreberne Ying og Yang, de to bærende principper, og begrebet Qi, livenergi, der skal kunne bevæge sig frit rundt i kroppen gennem energibaner, de såkaldte meridianer. Hvis man har blokerede meridianer eller ubalancer i kroppen, kan dette medføre sygdom og smerter.

Behandling med nåle
Når en akupunktør foretager en behandling, er det ved at indføre ganske tynde nåle på forskellige punkter i kroppen. Nålene er sterile og bliver kun brugt én gang, og de stikkes forsigtigt ind i udvalgte punkter på kroppen. Disse punkter er forbundet med kroppens energibaner og har derved indflydelse på langt mere i kroppen end blot det punkt, hvor de sidder. Når man indfører nålene korrekt og gerne drejer en anelse på dem, vil det stimulere kroppens energi, og balancen vil blive genoprettet.

Eftervirkninger af akupunktur
Akupunktur er ikke spor farligt, og det gør ikke engang ondt at få stukket nåle ind i kroppen, fordi de netop er så utroligt tynde. Men der kan ofte være eftervirkninger, ligesom man kan være øm i kroppen efter en god gang massage. Akupunktur starter reelt en udrensningsproces i kroppen, og derfor er reaktioner naturlige. Nogle mennesker føler sig meget trætte eller ganske kortvarigt utilpasse med svimmelhed eller kvalme. Man kan også få lidt humørsvingninger eller forstyrret menstruationscyklus. Andre mærker slet ingenting, ud over at de har fået det bedre. Det er forskelligt fra person til person, ligesom det afhænger af, hvilken type lidelse du skal have behandlet.

Her kan akupunktur hjælpe
Det er almindeligt at bruge akupunktur imod menstruationssmerter, ledsmerter og som mild smertelindring ved fødsler. WHO har desuden udarbejdet en liste over lidelser, som man mener, kan afhjælpes eller lindres ved brug af akupunktur, heriblandt fibromyalgi, galdestensanfald, gigt, hovedpine/migræne anfald, hudproblemer og bihulebetændelse.

Søger du akupunktur i Århus eller omegn? Så kan du for eksempel kombinere det med et besøg hos en kiropraktor i Højberg og få en behandling, der favner bredt.

Just Health
Oddervej 89
8270 Højbjerg, Aarhus
86 24 90 90

Få hjælp til at genoprette balancen i dit parforhold/ægteskab

terapibehandling

Skilsmisser er en udbredt ting i Danmark. Faktisk viser statistikken, at ca. 50 % af alle ægteskaber brydes op, hvis ingen af parterne aktivt gør noget for at stoppe det. En omskiftelig hverdag gør, at det er blevet sværere at have et stabilt familieliv uden vanskeligheder. Der er mange muligheder, når det kommer til at redde et ægteskab, men terapi har i mange år været et godt udgangspunkt. Hvis jeres forhold er ved at krakelere kan i med fordel kontakte en erfaren psykoterapeut på Vesterbro, som, hvis ikke andet vil give jer muligheden for at se jeres problemer fra en ny vinkel. Continue reading

Fordelen ved at blive coachet af en uddannet psykoterapeut

Coaching

”Coach” og ”coaching” er to ord, du sikkert støder på med jævne mellemrum. Det er måske ikke så underligt, for coach er ikke en beskyttet titel. Derfor bliver du måske også en smule skeptisk, når du støder på en såkaldt coach, som lover guld og grønne skove. Men det er ikke ensbetydende med, at et coachingforløb ikke kan gøre gavn. Eksempelvis er der masser af fordele ved at blive coachet af en praktiserende psykoterapeut. Vi giver dig et par af dem her.

Du lærer at afdække og nedbryde forhindringer

Hvis du vil nå dine mål, må du lære at forcere forhindringer. Men det kan være svært, hvis du ikke har fået afdækket, hvad det er, der forhindrer dig i at udfolde dit potentiale.

Et coachingforløb hos en uddannet psykoterapeut kan hjælpe dig med at afdække, hvad det er, der holder dig tilbage. Men det er vigtigt, at du finder en psykoterapeut med stor erfaring. Effektiv psykoterapi er nemlig ikke baseret på psykoterapeutens uddannelse alene – det handler lige så meget om hans eller hendes erfaring og evne til at forstå det enkelte individ.

Der er heldigvis flere erfarne psykoterapeuter, som tilbyder kvalificeret coaching i Købehavn og omegn, der kan hjælpe dig med at forstå, håndtere og overvinde negative tankemønstre. I den slags coachingforløb vil du ofte modtage kvalificerede og velovervejede løsningforslag, og derfor kan det i høj grad også betale sig at kigge efter en psykoterapeut, hvis du søger en coach.

Du får værktøjer til at håndtere flere situationer

Når du tænker mål, drejer dine tanker måske automatisk hen imod karriere og job. Men mål er ikke nødvendigvis lig med resultater i erhvervslivet.

For nogle kan det eksempelvis være et mål i sig selv at være glad og tilfreds med deres generelle tilværelse. For andre kan det være et mål at lære at håndtere depression, angst eller stress.

En professionel psykoterapeut kan give dig redskaber, som kan hjælpe dig med at håndtere forhindringer i alle livets aspekter. Du lærer altså ikke kun at nå dine mål indenfor dit arbejdsliv. Du får en omfattende værktøjskasse til at håndtere udfordringer generelt. Lige meget om de bunder i problemer i dit parforhold, i en traumatisk oplevelse eller noget helt tredje.

Undgå at fare vild i ”coach-junglen”. Find en professionel, der arbejder med både coaching og psykoterapi i Købehavn, hvis du vil have det fulde udbytte ud af et coachingforløb.

 

Københavns Psykoterapi v/psykoterapeut Hanne Christensen

Kongens Nytorv 28, 4.

1050 København K

23 98 58 26