Category Archives: psykolog

Terapi kan løse børn og unges udfordringer

Alt for mange børn og unge er ikke så glade, som de burde. Tristhed, lavt selvværd og følelsen af meningsløshed rammer mange børn og unge, så de konstant går rundt med ondt i maven og har en indre uro. Dette kan udvikle sig til angst og depressioner, og det er derfor vigtigt, at du som forælder tager hånd om sagen, hvis du mistænker, at dit barn har udfordringer i hverdagen. Typiske kendetegn på udfordringer i hverdagen ses, hvis dit barn ændrer adfærd – enten pludseligt eller over længere tid. Årsagerne til disse udfordringer er mangeartede og spænder fra skilsmisseproblematikker til mobning og ADHD. Uanset årsagen til dit barns udfordringer bør både du og dit barn vide, at målrettet terapi til børn og unge har en stor positiv effekt på situationen.

 

Find en børnevenlig psykolog

Som forælder skal du sørge for at tage kontakt til en psykolog hurtigst muligt, hvis du mistænker ændret adfærd hos dit barn. Her er det en fordel at udvælge en børnevenlig psykolog fra Viborg, som har god erfaring med terapi til børn og unge. Det kan være svært at få overbevist sit barn om, at det er gavnligt at tage til terapi, og det er derfor vigtigt, at I kommer i kontakt med en psykolog, som har fokus på at skabe tryghed. Med tiden vil der opbygges et tillidsforhold mellem dit barn og psykologen, så psykologen får bedre og bedre mulighed for at forstå dit barns problematikker. Alt efter situationen kan du som forælder også være med til terapien, hvilket kan være en stor hjælp i starten indtil, at dit barn er tryg ved at være der alene. Samtidigt er det dog også vigtigt, at dit barn får mulighed for at tale med psykologen alene, hvor der er muligt for at sige alt.

 

Sådan fungerer terapi til børn og unge

Samtaleterapi og hypnosebehandling bruges ofte i en kombination til at bearbejde de udfordringer, som dit barn døjer med. Begge metoder er effektive og pålidelige, så der kan opnås personlige resultater under forløbet, så dit barn hurtigt kan få det bedre. Alt efter situationen er det meget forskelligt, hvor langt forløbet er. For det første er det godt at komme i gang med forløbet hurtigst muligt. For det andet så anbefales det, at dit barn indgår i et relativt intensivt forløb i starten, så barnet får en tillidsvækkende behandling. Herefter kan de yderligere besøg spredes lidt ud, hvorefter der kan bookes ekstra besøg i perioder, hvor det findes nødvendigt. Det er således fleksibelt at være tilknyttet, så dit barn altid kan få den hjælp, som der er brug for.

 

 

Munk Schandorff

Toldboden 1, 3. sal B

8800 Viborg

27828414

Autisme hos børn – hvordan viser det sig?

Autisme

Autisme er formelt set beskrevet som en psykisk lidelse, der begrænser barnets udvikling. Dog er der mange delte meninger, når det kommer til børn, som er diagnosticeret med autisme. Der kan være mange grader af autisme, og det kan være svært at skelne præcist, hvad der adskiller et “almindeligt” barn fra et barn med autisme. Derfor skal man være meget varsom, når og hvis man mistænker ens barn for at være autistisk. Ungdomspsykiatrien har fået større fokus på både ADHD og autisme, men behandlingsmetoderne er stadigvæk meget forskellige. Hvis du vil vide mere om autisme, og hvilke tegn der kan være hos autistiske børn, så kan du læse med her. Husk altid at forholde dig kritisk og reflekterende, når det kommer til disse slags sygdomme, da man har at gøre med meget komplekse psykologiske diagnoser, som kan være svære at måle på.

Sociale spilleregler

Børn, der er blevet diagnosticeret med autisme har ofte svært ved at affinde sig med de sociale spilleregler i børnehaven, skolegården eller lignende institutioner. På grund af dette, kan barnet afvige fra de andre “normale” børn ved ikke at være som dem. Det betyder dog ikke, at barnet er unormalt, eller at barnets hjerne ikke fungere optimalt. Det betyder blot, at barnets hjerne og måden den ser verden på er anderledes og unik. Derfor skal man passe på med at stemple sit barn, eller diagnosticere det for den sags skyld. Man skal huske på, at de sociale spilleregler og de kriterier, der er sat op for et almindeligt barn også er konstruerede størrelser, og derfor kan der også være et problem med dem – og ikke barnets hjerne.

Hvad kan du gøre som forældre?

Børn med autisme eller andre psykiske lidelser kræver ofte mere tid og energi. Som forældre kan du først og fremmest give dig barn mere opmærksomhed og hvis du har overskud, så bør du føre en journal over dit barns liv. Det kan give forældre et overblik over deres barns ritualer og handlemønstre, også kan man selv være med til at tale og justere barnets opførsel til det bedre. Det andet du kan gøre er, at se muligheder frem for begrænsninger, hvis der tegn på autisme. Flere og flere forældre, som har børn med autistiske træk har valgt at grave dybere ned i barnets handlemønstre og fundet ud af, at de kan løse opgaver, som “normale” børn ikke har kapacitet til. Det kan være komplekse matematiske opgaver, eller evnen til at analysere problemstillinger, som andre børn ikke kan. Derfor kan udredning af autisme ske på mange forskellige måder, og det kan endda give barnet store muligheder, hvis man kan finde ud af, hvad der gør barnet specielt.

Centrum Børne- og ungdomspsykiatri
Bagsværd Hovedgade 119, 1. sal
2880 Bagsværd
44 44 46 48

Få forståelse af din situation gennem personlig udvikling

psykolog

Livet er en lang udviklingsproces, både fysisk og psykisk, men nogle gange kan det synes sværere end andre. De fleste gange evner du måske selv at kigge indad og se og forstå hvorfor livet udvikler sig som det gør og hvorfor du reagerer som du gør, men andre gange gør du muligvis ikke. I disse tilfælde, hvor alt virker overvældende og uoverskueligt, er der heldigvis mange gode redskaber at hente gennem psykologhjælp og personlig udvikling.

Savner du personlig udvikling?

Måske står du i en situation, der er ny for dig, og har derfor brug for nogle inputs udefra, der kan gøre, at du lettere kan håndtere situationen. Eller måske står du lige netop i den modsatte situation, at livet er kørt fast og du mangler overblik over, hvorfor der ikke sker nogen udvikling. I alle tilfælde kan det være rigtig gavnligt at få professionel psykologhjælp, der kan hjælpe dig med at forstå din situation og hjælpe dig til at håndtere den fremadrettet.

Psykoterapi som redskab

Psykoterapi er én af de psykologiske koncepter, der bliver brugt i forbindelse med personlig udvikling. Psykologpraksisser over hele landet benytter sig af det autoriserede redskab og om du ønsker en psykolog med en central placering som København K, Århus midtby eller tæt ved Odense Banegård, er der flere forskellige praksisser at vælge imellem, der alle kan hjælpe dig med personlig udvikling gennem psykoterapi.

Psykoterapi hjælper dig til at forstå den situation du står i, og eventuelle handlemuligheder til eller fra den. Du får en forståelse for, hvilke handlingsmønstre du ligger under for, hvorfor du reagerer på bestemte situationer som du gør, og hvilke alternativer der er for dig i situationen.

Vælg et sted der er let for dig

Hvis du ønsker at gennemgå et personligt udviklende forløb, kan en psykolog hjælpe dig med at nå dit mål. Du vil gennem en længere konsultationsperiode opleve, at du får en større forståelse af dig selv og din situation, ligesom du også vil opleve, at du opbygger redskaber til at håndtere situationen fremadrettet. Vælg en central psykolog med praksis tæt ved Nørreport i København, tæt ved Rutebilstationen i Århus eller andre let fremkommelige steder, der på sigt gør dine psykologbesøg nemme og overskuelige, så du kan få dem til at passe ind i dit skema og kan overskue forløbet hver gang.

Psykolog Helle Anholm
Nørre Voldgade 68
1358 København
Tlf: 40 18 10 22