Author Archives: MassageAdmin

Hvad bygger hypnose på?

Hypnose er blevet et dagligdagsfænomen hos mange, til trods for at vi nok sjældent har tænkt over, hvad det egentlig handler om. Det kan virke lidt spacy og som en mystisk overfortolkning af noget spirituelt. Men faktisk kan hypnose noget helt særligt, nemlig at arbejde med menneskets sind og på den måde få det til at omprogrammere sig selv til at slippe dårlige vaner og negative tankemønstre. Men har vi ikke kun ét sind som menneske? Nej, faktisk siges det, at vi har to sind, det ubevidste og det bevidste. 

To typer sind

Mennesket har instinkter ligesom dyr, og vi finder dem i vores ubevidste sind. Disse ting har vi måske gjort siden fødslen eller ladet blive til ubevidste vaner undervejs. Det er også her, hvor mulige traumer og dybe tanker forplanter sig gennem tid. Det ubevidste sind beskytter os og kontrollerer basale kropsfunktioner, respiration og hjerterytmen. Med årene vil der blive lagret mere og mere data i dette sind, hvilket er med til at skabe den person, vi er. Samtidig har vi det bevidste sind, der omhandler logik og analytisk tilgang til livet. Det er her, vi løser problemer og foretager ændringer. Disse ændringer er midlertidige grundet begrænset kapacitet. Det er også her, vi finder den menneskelige viljestyrke, men når denne ikke er stærk nok, og vi gerne vil ændre på os selv, så handler det om indflydelsen fra sindets kritiske faktor. 

Den kritiske faktor

Her er der tale om en port mellem de to sind: det ubevidste og det bevidste. Den fungerer som et filter for strømmen af information, der bevæger sig fra det ene sind til det andet. Denne faktor sammenligner ny information med eksisterende i underbevidstheden. Matcher den nye information ikke med noget af det eksisterende, vil den kritiske faktor afvise dette, da den ikke tillader, at den nye information går ind og skaber ændringer i følelses- og adfærdsmæssige mønstre i underbevidstheden. Derfor er det svært at bryde gamle vaner eller ændre på vores tankemønstre og overbevisninger. Men når det handler om instruktioner på det følelses- og adfærdsmæssige plan, så kan vi godt få lov til at ændre vores vaner og tankemønstre samt at påvirke vores følelser og handlinger. Det er her, hypnose kommer ind i billedet. For gennem et dybt fokus under en hypnotisering vil den kritiske faktor give dig lov til at tilføje nye informationer til det ubevidste sind. Derved vil man ofte se effektive resultater og opleve markante ændringer efter en hypnose. 

Fredholm Hypnose

Prinsessegade 9

1442 København K

24 24 28 12

Hvem kan modtage kranio sakral terapi?

Kranio sakral terapi er en behandling, der foretages både ved fysiske og psykiske skader. Dette indebærer blandt andet ryg- og nakkeproblemer, stress, spændinger i kroppen, piskesmæld og hjernerystelse.

Hvis man kigger lige præcis på hjernerystelse, er denne form for behandling og terapi en af de mest optimale at få foretaget, da en hjernerystelse faktisk er en tilstand, der påvirker hele kroppen. Når man bliver udsat for en hjernerystelse, går kroppen nemlig i en choktilstand, der gør, at man skal have hvile og behandling både i hovedet og i kroppen.

Har man påtaget sig en hjernerystelse, bliver man af lægen bedt om at forholde sig i ro, og sørge for at blive vækket en gang i timen, hvor man skal svare på, hvem man er, hvilken dag det er, og hvor man er henne. Kan man ikke svare på disse tre ting, skal man omgående kontakte en læge, da hjernerystelsen måske viser sig at være værre end først antaget, og kan muligvis have katastrofale følger.

Man kan få lavet en professionel kranio sakral terapi til små børn, hvilket i deres tilfælde klart vil være fordelagtigt at gøre, da det kan være svært at holde børn i ro, og det er ikke sikkert, de med garanti kan fortælle, hvordan de har det. På denne måde afhjælper man også de risici, der er for eftervirkninger på forhånd.

Denne form for terapi er ikke kun noget, man kan få foretaget på små børn – det er en behandling, man kan få lavet i alle aldre, og det er som beskrevet en behandling, der afhjælper flere forskellige ting. Man kan få foretaget kvalitets kranio sakral terapi i Nordsjælland, og skulle man døje med en af de ovenstående skavanker, skal man blot ringe og bestille en tid.

Har man andre former for enten fysiske eller psykiske lidelser, kan man også sagtens ringe og forhøre sig, om dette er noget, kranio sakral terapi kan afhjælpe på – det er i hvert fald forsøget værd!

Det man skal huske på, hvis man vil have denne behandling, er, at det er med at komme i gang hurtigst muligt. Jo før man starter, jo hurtigere er man færdig og ovenpå igen. Hvis man starter behandlingen med det samme, er der også mindre risiko for at påtage sig eftervirkninger eller følgesygdomme.

Karin Sulsbrück

Stengade 41b, 2 sal

3000 Helsingør

26 12 46 66

Terapi kan løse børn og unges udfordringer

Alt for mange børn og unge er ikke så glade, som de burde. Tristhed, lavt selvværd og følelsen af meningsløshed rammer mange børn og unge, så de konstant går rundt med ondt i maven og har en indre uro. Dette kan udvikle sig til angst og depressioner, og det er derfor vigtigt, at du som forælder tager hånd om sagen, hvis du mistænker, at dit barn har udfordringer i hverdagen. Typiske kendetegn på udfordringer i hverdagen ses, hvis dit barn ændrer adfærd – enten pludseligt eller over længere tid. Årsagerne til disse udfordringer er mangeartede og spænder fra skilsmisseproblematikker til mobning og ADHD. Uanset årsagen til dit barns udfordringer bør både du og dit barn vide, at målrettet terapi til børn og unge har en stor positiv effekt på situationen.

 

Find en børnevenlig psykolog

Som forælder skal du sørge for at tage kontakt til en psykolog hurtigst muligt, hvis du mistænker ændret adfærd hos dit barn. Her er det en fordel at udvælge en børnevenlig psykolog fra Viborg, som har god erfaring med terapi til børn og unge. Det kan være svært at få overbevist sit barn om, at det er gavnligt at tage til terapi, og det er derfor vigtigt, at I kommer i kontakt med en psykolog, som har fokus på at skabe tryghed. Med tiden vil der opbygges et tillidsforhold mellem dit barn og psykologen, så psykologen får bedre og bedre mulighed for at forstå dit barns problematikker. Alt efter situationen kan du som forælder også være med til terapien, hvilket kan være en stor hjælp i starten indtil, at dit barn er tryg ved at være der alene. Samtidigt er det dog også vigtigt, at dit barn får mulighed for at tale med psykologen alene, hvor der er muligt for at sige alt.

 

Sådan fungerer terapi til børn og unge

Samtaleterapi og hypnosebehandling bruges ofte i en kombination til at bearbejde de udfordringer, som dit barn døjer med. Begge metoder er effektive og pålidelige, så der kan opnås personlige resultater under forløbet, så dit barn hurtigt kan få det bedre. Alt efter situationen er det meget forskelligt, hvor langt forløbet er. For det første er det godt at komme i gang med forløbet hurtigst muligt. For det andet så anbefales det, at dit barn indgår i et relativt intensivt forløb i starten, så barnet får en tillidsvækkende behandling. Herefter kan de yderligere besøg spredes lidt ud, hvorefter der kan bookes ekstra besøg i perioder, hvor det findes nødvendigt. Det er således fleksibelt at være tilknyttet, så dit barn altid kan få den hjælp, som der er brug for.

 

 

Munk Schandorff

Toldboden 1, 3. sal B

8800 Viborg

27828414

3 tips til at finde indre ro

I en verden, hvor det mere end nogensinde er forventet af os, at vi skal præstere, kan det godt være svært at slappe helt af. Vi arbejder hårdt for at balancere familieliv, venner, fritid og arbejde, hvilket godt kan tage pusten fra os. Det er dog vigtigt, at man finder tid til at slappe af, så man ikke går ned med angst, stress eller depression. Her er 3 tips til, hvordan du i hverdagen kan finde indre ro.

1. Sluk mobilen

Den er ofte det første, man tjekker om morgenen, og det sidste man tjekker, inden man lægger sig til at sove. Vi hiver mobilen frem mange gange i løbet af dagen, for her har vi konstant kontakt med omverdenen og bliver opdateret på nyheder og events. ”FOMO” står for Fear of Missing Out, og dette kan forårsage, at man hele tiden føler, at man skal være tilgængelig og opmærksom på, hvad der sker alle mulige andre steder. Sæt mobilen på lydløs eller sluk den, når du er sammen med venner eller familie. Andet kan vente, når du skal være nærværende med dem, du holder af.

2. Lær mindfulness

Med mindfulness lærer du at være tilstede i nuet. Øvelserne er simple, men du kan også sagtens finde et kursus i mindfulness i Odense, hvis du gerne vil coaches af en professionel. Du lærer at stoppe tankemyldret gennem yoga- og åndedrætsteknikker. Fokusér på dine tanker – også de negative – og acceptér, at de er der. En dygtig mindfulness instruktør kan lære dig at slå autopiloten fra, så du igen kan være nærværende og tænke klart. Det er desuden nemme øvelser at lave, uanset hvor du befinder dig. Tag 10 minutter på arbejdspladsen, hvor du sætter dig ned og finder den ro, du har brug for.

3. Gå en tur

Naturen er en fantastisk måde at klare sit hoved på. Den friske luft vil sørge for at afstresse dig, så du kan trække vejret helt ned i maven. I naturen finder du igen dit fodfæste, og luften, lydene og dyrene vil berolige dit sind. Samtidig giver en rask gåtur lidt motion, hvilket kun vil gavne blodomløbet i din krop, så du kan forny din energi. Er der samtidig sol, vil du suge D-vitamin til dig. D-vitamin er godt for dit helbred, da det styrker immunforsvaret og knoglerne. Udover dette vil vitaminet også forbedre dit humør. Ud i naturen med dig!

Aboutnow

Munkedammen 26

4320 Lejre

61282804

Fordele ved at få massage som gravid

Massage er godt for begge køn i alle aldre. Der er dog nogle grupper, som særligt har glæde af massagens fordele – eksempelvis gravide. Massage hjælper kroppen til at sætte gang i blodcirkulationen, så affaldsstofferne hurtigere forlader kroppen. Det kan blandt andet afhjælpe den væske i benene og fødderne, som mange gravide oplever. Ømhed i baller, lænd, skuldre og nakke er også problemer, som de fleste gravide døjer med. Under en graviditet gennemgår kroppen en stor forandring, og du kan gøre denne proces mere bekvem ved at få den populære gravid massage, som mange gravide allerede har nydt glæde af. Læs med her, hvis du vil lære mere om, hvad en massage til gravide indebærer.

Vær tryg til en professionel behandling i behagelige omgivelser
Alle gravide værner om deres ufødte barn. De vil derfor ikke udsætte maven for det mindste, som kan være skadeligt for barnet. Dette er selvfølgelig også altafgørende, og af den grund bør alle gravide få massage på en brik, som støtter maven og barmen. Dette har til formål, at du – som kommende mor – er fuldt afslappet under massagen. Således får du både gavnet din mentale sundhed såvel som en fysiske sundhed. Massagesessionerne giver dig nemlig en mulighed for at slippe helt af og glemme alle de forberedelser, som hører til at være gravid. Samtidigt vil den graviditetsspecialiserede massør gennemarbejde de områder i kroppen, hvor du har spændinger. For hver massagegang vil din krop gradvist blive mere løsnet, så du kommer lettere igennem din graviditet grundet de færre smerter. Du vil samtidigt blive mere opmærksom på hvilke områder af din krop, som har særlig behov for at blive stimuleret. Du vil således opnå et større forståelse for din krop, hvilket kan hjælpe dig med at forberede dig til den kommende fødsel. Således kan massagesessioner også fungere som fødselsforberedelse.

Tag din veninde, mand eller kæreste med til massage
Som gravid har du uden tvivl godt af at få massage, men det har alle andre jo også. Du kan derfor gøre din gravidmassage til en fast aftale med din veninde, mand eller kæreste, som kan få massage samtidigt med dig. I vil således begge få en massage, som er tilpasset særligt til jeres individuelle forudsætninger. Det er muligt at finde massageklinikker, som tilbyder specialiseret massage for 2 flere steder i landet. Så kan du få en særlig tilrettelagt gravidmassage, hvor eksempelvis din mand kan få en sportsmassage samtidigt. Det er fuldstændig op til jer, om massagen skal være én gang eller, om I vil have en fast aftale. Det anbefales dog, at du gennem hele graviditeten får massage regelmæssigt, da det giver mest effekt.
Ezanza massage
Nørregade 22, 1.sal
1165 København K
30 50 80 80

Sådan får du flad mave på rekordtid

Det er altså sjovere at gå langs stranden i badetøj, hvis der ikke buler alt for meget ud foran – sådan har de fleste det i hvertfald. Heldigvis er maven et af de steder, hvor du allerhurtigst kan tabe dig, siger flere eksperter! Nedenunder kan du få gode råd til, hvordan du kan få en flad mave! Og dertil vil du kunne sige til dine venner: sådan får du en flad mave 

 

Slankere på en uge

Fedt ender på maven af to grunde: man stresser for meget og spiser for meget. Brød og sukker ryger direkte på maven, men den gode nyhed er, at hvis du ændrer din kost, vil du allerede se resultater efter blot en uge! Masser af grønt og masser af protein vil samtidig gøre processen hurtigere! Især grønne grøntsager er gode, fordi de bliver fordøjet hurtigt og derfor ikke fylder i og på maven. 

 

Spis morgenmad som en hulemand

Den perfekte morgenmad er et stykke kylling, en håndfuld nødder og nogle bær. Det lyder overdrevet, men efter et par gange synes man ikke det er så underligt længere – det mætter længe og giver kroppen alt, hvad den har brug for. 

 

Bliv klar til sommeren nu

Et godt og effektivt slanketip er at tage fem dage, hvor du kun spiser ting, der ligger let i maven. Det vil sige æg, fisk, lidt kylling og massere af grøntsager. Hold dig for frugt i de fem dage, da de kan puste maven op. Efter de dage kan højt sandsynligt se markante resultater! 

 

Spis regelmæssigt

Jo mere regelmæssigt, jo bedre. Hvis du vænner kroppen til, at den får mad regelmæssigt falder blodsukkeret ikke og dertil vil vi heller ikke komme til at spise os overmætte og få et ædeflip sidst på dagen. 

 

Stress af og få en pænere mave

Langvarrig stress kan hurtigt ses på maven. Altså den slags stress, hvor du konsekvent går i seng kl 1, aldrig sover otte timer og holder dig kørende på kaffe, kaffe og lidt mere kaffe. 

Ligesom kroppen ikke bryder sig om uregelmæssige måltider, er dens forsvar mod stress også at øge produktion af kortisol. Så hvis du er slank på hele kroppen, men har for meget fedt på maven, skal du starte med at kigge på din livsstil og dine søvnvaner – og måske slappe lidt mere af generelt.  

Vægttabsninja

Annebergvej 41

9000 Aalborg

31 21 07 42

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvad er akupunktur?

Hvad er akupunktur og hvorfor er det blevet sådan en populær behandlingsform i dag? Akupunktur er faktisk ikke ny, men en ældgammel behandlingsform, der har eksisteret i Asien, især i Kina, i flere tusind år som en del af det, der kaldes traditionel kinesisk medicin. Det har sit helt eget diagnose- og behandlingssystem, men er i dag populært især som tillægsbehandling til blandt andet fysioterapi og kiropraktik.

Kinesisk medicin
De fleste ved, at akupunktur er noget med nåle. Hvad mange ikke ved, er hvorfor man bruger nåle som en del af behandlingen. Filosofien bag er, at man skal behandle ikke blot symptomerne, men hele mennesket. I traditionel kinesisk medicin opererer man med begreberne Ying og Yang, de to bærende principper, og begrebet Qi, livenergi, der skal kunne bevæge sig frit rundt i kroppen gennem energibaner, de såkaldte meridianer. Hvis man har blokerede meridianer eller ubalancer i kroppen, kan dette medføre sygdom og smerter.

Behandling med nåle
Når en akupunktør foretager en behandling, er det ved at indføre ganske tynde nåle på forskellige punkter i kroppen. Nålene er sterile og bliver kun brugt én gang, og de stikkes forsigtigt ind i udvalgte punkter på kroppen. Disse punkter er forbundet med kroppens energibaner og har derved indflydelse på langt mere i kroppen end blot det punkt, hvor de sidder. Når man indfører nålene korrekt og gerne drejer en anelse på dem, vil det stimulere kroppens energi, og balancen vil blive genoprettet.

Eftervirkninger af akupunktur
Akupunktur er ikke spor farligt, og det gør ikke engang ondt at få stukket nåle ind i kroppen, fordi de netop er så utroligt tynde. Men der kan ofte være eftervirkninger, ligesom man kan være øm i kroppen efter en god gang massage. Akupunktur starter reelt en udrensningsproces i kroppen, og derfor er reaktioner naturlige. Nogle mennesker føler sig meget trætte eller ganske kortvarigt utilpasse med svimmelhed eller kvalme. Man kan også få lidt humørsvingninger eller forstyrret menstruationscyklus. Andre mærker slet ingenting, ud over at de har fået det bedre. Det er forskelligt fra person til person, ligesom det afhænger af, hvilken type lidelse du skal have behandlet.

Her kan akupunktur hjælpe
Det er almindeligt at bruge akupunktur imod menstruationssmerter, ledsmerter og som mild smertelindring ved fødsler. WHO har desuden udarbejdet en liste over lidelser, som man mener, kan afhjælpes eller lindres ved brug af akupunktur, heriblandt fibromyalgi, galdestensanfald, gigt, hovedpine/migræne anfald, hudproblemer og bihulebetændelse.

Søger du akupunktur i Århus eller omegn? Så kan du for eksempel kombinere det med et besøg hos en kiropraktor i Højberg og få en behandling, der favner bredt.

Just Health
Oddervej 89
8270 Højbjerg, Aarhus
86 24 90 90

Angst kan afhjælpes med samtaleterapi

Angst

Mange mennesker lider af angst. Det kan have mange årsager, men uanset hvad det skyldes, er det et stort problem for den enkelte. Angst kan have en forkrøblende effekt på ens daglige liv og livskvalitet, og hvis det ikke behandles, kan det udvikle sig til depression. Derfor skal angst tages alvorligt, både af den person, der lider af angst, såvel som de pårørende. Continue reading

Autisme hos børn – hvordan viser det sig?

Autisme

Autisme er formelt set beskrevet som en psykisk lidelse, der begrænser barnets udvikling. Dog er der mange delte meninger, når det kommer til børn, som er diagnosticeret med autisme. Der kan være mange grader af autisme, og det kan være svært at skelne præcist, hvad der adskiller et “almindeligt” barn fra et barn med autisme. Derfor skal man være meget varsom, når og hvis man mistænker ens barn for at være autistisk. Ungdomspsykiatrien har fået større fokus på både ADHD og autisme, men behandlingsmetoderne er stadigvæk meget forskellige. Hvis du vil vide mere om autisme, og hvilke tegn der kan være hos autistiske børn, så kan du læse med her. Husk altid at forholde dig kritisk og reflekterende, når det kommer til disse slags sygdomme, da man har at gøre med meget komplekse psykologiske diagnoser, som kan være svære at måle på.

Sociale spilleregler

Børn, der er blevet diagnosticeret med autisme har ofte svært ved at affinde sig med de sociale spilleregler i børnehaven, skolegården eller lignende institutioner. På grund af dette, kan barnet afvige fra de andre “normale” børn ved ikke at være som dem. Det betyder dog ikke, at barnet er unormalt, eller at barnets hjerne ikke fungere optimalt. Det betyder blot, at barnets hjerne og måden den ser verden på er anderledes og unik. Derfor skal man passe på med at stemple sit barn, eller diagnosticere det for den sags skyld. Man skal huske på, at de sociale spilleregler og de kriterier, der er sat op for et almindeligt barn også er konstruerede størrelser, og derfor kan der også være et problem med dem – og ikke barnets hjerne.

Hvad kan du gøre som forældre?

Børn med autisme eller andre psykiske lidelser kræver ofte mere tid og energi. Som forældre kan du først og fremmest give dig barn mere opmærksomhed og hvis du har overskud, så bør du føre en journal over dit barns liv. Det kan give forældre et overblik over deres barns ritualer og handlemønstre, også kan man selv være med til at tale og justere barnets opførsel til det bedre. Det andet du kan gøre er, at se muligheder frem for begrænsninger, hvis der tegn på autisme. Flere og flere forældre, som har børn med autistiske træk har valgt at grave dybere ned i barnets handlemønstre og fundet ud af, at de kan løse opgaver, som “normale” børn ikke har kapacitet til. Det kan være komplekse matematiske opgaver, eller evnen til at analysere problemstillinger, som andre børn ikke kan. Derfor kan udredning af autisme ske på mange forskellige måder, og det kan endda give barnet store muligheder, hvis man kan finde ud af, hvad der gør barnet specielt.

Centrum Børne- og ungdomspsykiatri
Bagsværd Hovedgade 119, 1. sal
2880 Bagsværd
44 44 46 48

Hvad er ReLEx SMILE?

ReLex SMILE

ReLEx SMILE er en nyudviklet behandlingsmetode til øjenproblemer, som gennem både laser og linsekirurgi er i stand til at genskabe et fuldt syn for dine øjne.

Hvem kan få gavn af ReLEx SMILE?

Personer med øjenproblemer i form af nærsynethed og bygningsfejl kan med den nye behandlingsmetode ReLEx SMILE blive fri for at bruge kontaktlinser og briller. Her er der både tale om behandling af personer, som har synsforstyrrelser i mild og høj grad. Personer som også lider af andre øjensygdomme, kan få kombineret ReLEx SMILE-behandling med andre behandlingsmetoder for at opnå et bedre resultat.

Hvad er fordelene ved ReLEx SMILE?

Der udvikles konstant nye behandlingsmetoder inden for øjensygdomme og alle andre sygdomme med henblik på at øge komforten samt mindske indgrebet for dig som patient. Et så lille indgreb som muligt gør det lettere at komme sig oven på behandlingen, så risikoen for komplikationer mindskes mest muligt, hvilket øger trygheden for dig som patient. Nye behandlingsmetoder bliver af den grund kun godkendt, hvis de er endnu bedre end de forrige metoder, og således kan sikre en endnu højere succesrate. Du kan derfor være helt rolig og tryg ved at sige ja tak til den nye behandling med ReLEx SMILE. Foruden forbedring af dit syn er behandlingen også i stand til at mindske tørhed i dine øjne, hvilket blandt andet reducerer risikoen for infektioner.

Hvor tilbydes ReLEx SMILE?

Det er endnu ikke alle øjenlæger i landet, som er i stand til at tilbyde ReLEx SMILE-behandlingen, men hos den anerkendte øjenlæge fra København tilbydes denne behandling blandt andre populære metoder. Det er desuden også den øjenlæge, som endnu har den største erfaring med den nye behandlingsmetode i Danmark.

Hvor hurtigt virker behandlingen?

Hos øjenlægen skal der først foretages en forundersøgelse af dine øjne for at få en status på dine øjnes tilstand her og nu. Dine øjnes sygdomshistorie skal også inddrages for at undersøge årsagen til dit nedsatte syn. Forundersøgelsen har samtidig til formål at sikre, at ReLEx SMILE-behandlingen er den rette for dit behov eller om den eventuelt skal kombineres eller suppleres med andre behandlinger. Der vil herefter aftales en dag for selve indgrebet, som hurtigt er overstået (på maksimalt én time alt i alt). Dine øjne skal efterfølgende have noget tid til at vænne sig til ændringen samtidigt med, at den fulde effekt gradvist fremkommer. Gennem tre efterkontroller vil der løbende blive holdt øje med effekten fra behandlingen. Mindskelsen af risiko for komplikationer gør også, at dine øjne hurtigt heler uden problemer. En behandling med ReLEx SMILE betyder derfor, at du hurtigt kan fortsætte hverdagens gøremål uden for mange sygedage.

Øjenlægernes Center
Hans Edvard Teglers Vej 9
2920 Charlottenlund
44 44 40 40